Både møtesalen og spisesalen på Stølsdokken Fjellhotell er blitt mer fleksible etter at en vegg mellom de to rommene er revet. En fantastisk dugnadsinnsats har gjort det mulig.

– Vi er veldig grepet over den fantastiske innsatsen som er blitt gjort av alle dem som har jobbet dugnad her, sier Tom Roger og Solveig.

Ideen om å fjerne veggen mellom de to rommene fikk Tom Roger etter åpningsstevnet i august. Det var bare plass til 110 i salen, og det var langt ifra nok. Nå er det sitteplasser til nærmere 150.

God løsning

– Det var også en skjevhet i gulvet i møtesalen som vi måtte gjøre noe med, sier Tom Roger. – Det var så skjevt at noen lurte på om det var Guds kraft som fikk dem til å føle at det helte når de stod der, men så var det altså bare gulvet som var veldig skjevt. Det skilte faktisk så mye som 13 centimeter mellom gulvet i spisesalen og gulvet i møtesalen.

Rent brannteknisk så ble dette også en god løsning. Kommunen kom med pålegg om rømningsvei i møtesalen, men ved å fjerne veggen inn til spisesalen så kan utgangsdøra i spisesalen brukes som rømningsvei.

Nytt gulv

– Det er gjort et meget bra bygningsmessig arbeid hva angår nye dragere og nytt gulv i møtesal, noe som har gjort dette rommet varmere og lunere, sier Tom Roger. – Ny isolasjon er lagt inn i gulvet, og begeistringen fra tidligere og nye gjester har ikke latt vente på seg.

Det er lagt nytt gulv og nye teppefliser i møtesalen. Og etter hvert er planen å sette opp en folledør mellom de to rommene, som skal erstatte den gamle veggen.

– Den nye romløsningen fungerte veldig greit under møtehelga i februar, sier Tom Roger. – De ulike håndverkerne som har vært her, har gjort en fantastisk jobb. Forskjellige folk har hjulpet til og det har de gjort etter at de har vært ferdige med sin egen jobb. En av dem som har hjulpet oss kjørte 12 mil for å jobbe en time på kvelden. En annen kjørte to og en halv time en vei og satte i tillegg til side sin egen jobb for å hjelpe oss. Alle som har vært med har gitt av sin tid, og de har gjort det fordi de ønsker å gjøre noe i Guds rike. Det er Gud selv som har gjort dette mulig. Det har vært en sivilingeniør med på prosjektet, og det har vært snekkere. Andre har rydda og vaska. Det har sikkert vært bortimot 20 personer som har hjulpet oss.

Nye senger

Stølsdokken Fjellhotell har nå fått nye senger som er 90 centimeter breie. Tom Roger forteller at sengene er et mirakel når det gjelder anskaffelse.

– For det første har vi fått innkjøpspris på dem, forteller Tom Roger. – I tillegg var det en som ringte oss og sa: ”Send regninga for sengene til meg.” Dette var en mann vi ikke kjenner og som vi aldri har møtt.

– Vi vil si takk til både importøren og betaleren, sier Tom Roger. – Dette er mirakelsenger. For det første så har vi gitt bort sengene som var her. Det var et kall fra Gud å gi bort sengene ved hotellet, senger som det ikke var klager på. Menneskelig sett så var det galskap. Under høststevnet i august hadde vi besøk av en pastor fra Ukraina. Det første han spurte om da han kom var om vi hadde noen senger å gi bort. Og det hadde vi. Vi kjente en brann for å gi dem bort, og vi fikk et ord som er selve nerven i dette: ”Den som gir til den fattige låner til Herren og Herren skal gjengjelde ham. Og vi har virkelig fått gjengjeld. Dette er ikke noe annet enn et økonomisk mirakel. Det er svar på bønn.

En forbedring

Sengene er med rammemadrasser, og er fleksible slik at det er enkelt å variere mellom enkeltseng og dobbeltseng.

– De sengene som var her fra før var 75 centimeter breie, så dette er så avgjort en forbedring, sier Tom Roger. – Vi har fått mange positive tilbakemeldinger, og vi vil rette en stor takk til alle som har hjulpet til med å bære senger. Vi er svært takknemlige for den hjelpen vi har fått.