Ellen og Jan Helge fra Tønsberg ble begge kvitt mange sykdommer og plager i løpet av møtehelgen på Stølsdokken 28.-31. oktober.

– Plutselig var bena like lange, forteller Jan Helge begeistret. Han hadde slitt med låsninger i ryggen gjennom flere år. Det kom og gikk. Men da han var fremme til forbønn den første kvelden under møtehelgen i oktober, så ble han helt god.

– Tom Roger mente at det venstre beinet mitt var omkring 1,5 centimeter kortere enn det høyre, forteller Jan Helge. – Og mens jeg satt på en stol med ryggen helt inntil stolryggen og med beina rett ut, så bad han om at det venstre beinet måtte komme ut og bli like langt som det høyre. Og sånn blei det! Jeg har vært mange turer til kiropraktor. To av de kiropraktorene jeg har vært hos har sagt at bekkenet har vært skeivt, og så har de retta på det. Men det har ikke tatt så lang tid før jeg har vært like dårlig igjen. Og det er jo forståelig når det har vært forskjellig lengde på beina.

– Men nå er jeg helt god, forteller Jan Helge. – Jeg bar en kompressor på jobben i går, en lei stilling for ryggen. Men det gikk helt fint.

Flere plager forsvant

Jan Helge hadde også vondt i det høyre kneet, særlig om vinteren.

– Jeg klarte ikke å sette meg ned på huk fordi kneet var så stivt, forteller han. – Men da Tom Roger bad, ble det bra. Jeg har lagt mye gulv på jobben og det går helt fint. Jeg har ikke vondt lengre.

De siste årene hadde Jan Helge også slitt med senebetennelse i høyre arm og skulder, noe som igjen hadde skapt forkalkninger.

– Jeg fikk time hos legen for å få kortison, men det var jeg ikke interessert i, sier han. – Isteden var jeg hos en som forsøkte å skyte i stykker forkalkningene. Etter det ble jeg bedre, men det var ikke varig. Det var derfor utrolig deilig å oppleve at smertene slapp taket da Tom Roger bad for meg den første kvelden. Det satt riktignok noe igjen, men det tok han den andre kvelden. Etter det var jeg helbreda.

Bra undervisning

Også Ellen ble kvitt flere plager i løpet av helgen. Hun hadde vært skeiv i bekkenet i 29 år etter en fødsel. Det viste seg at også hun hadde en lengdeforskjell på beina, og da Tom Roger bad for henne, så ble beina like lange og da ble også bekkenet rett. Hun hadde også hatt problemer med galt trykk i det venstre øret.

– Det var som øreverk og da jeg i tillegg hadde smerter i ryggen på grunn av det skeive bekkenet, så ble det vanskelig å få sove om nettene, sier Ellen. – Men nå er trykket i øret borte, og jeg sover godt. Jeg kjenner også mye mindre til senebetennelsen i den høyre armen. Jeg fikk en nakkeslengskade for fire, fem år siden og har hatt mye betennelse etter det. Jeg fikk blant annet prolaps i nakken på grunn av for tykke sener. Men det forsvant den andre kvelden Tom Roger bad for meg. Jeg har kjent noen symptomer etterpå, men da bruker jeg Guds Ord og da forsvinner det igjen. Det var veldig bra undervisningen på Stølsdokken. Det var en kjempeopplevelse å være der.