Reidun fra Arendal er i ferd med å bli helbredet fra Sjøgrens syndrom. – Jeg holder fast på løftene i Guds Ord og handler på troen, sier Reidun. – Nå er øynene blanke og friske.

Vi har tidligere skrevet om Reidun fra Arendal som ble helbredet fra leddgikt etter at Tom Roger bad for henne i mai 2008. Reidun fikk konstatert leddgikt allerede som femåring, og var mye plaget med smerter og stivhet i leddene som barn. Det var særlig de små leddene som var angrepet. Men etter hvert som hun vokste til ble det bedre og i ungdomstiden var hun ganske bra.

– Men da jeg var 20 år kom leddgikten tilbake for fullt, forteller hun. – Jeg verket mye og gikk på forskjellige typer medisiner for å holde sykdommen i sjakk.

Mye sykemeldt

I 1996 var hun ferdig utdannet vernepleier, og var på dette tidspunktet ved ganske god helse, så god at hun begynte i full jobb. Men snart ble det klart at full jobb ble i meste laget, og hun var mye sykemeldt på grunn av trøtthet og smerter helt til hun i 2002 ble gravid med tvillinger.

– Det året var jeg bare så frisk, sier hun og tenker tilbake.

Men gleden over god helse ble kortvarig. Samme dag som hun fikk den store og gledelige meldingen om at hun skulle ha tvillinger, fikk hun også konstatert Sjøgrens syndrom, noe mange får som har leddgikt og som blant annet kjennetegnes ved tørre slimhinner og tørre øyne.

– Men dette overskygget på ingen måte den fantastiske nyheten om at jeg var gravid med tvillinger, forsikrer hun.

Legene gav lite håp

Da tvillingene var et halvt år begynte leddgikten å murre igjen, og Reidun måtte begynne på en ny runde med medisiner. Hun satte betennelsesdempende sprøyter på seg selv to ganger i uken for at sykdommen ikke skulle utvikle seg videre, og opplevde at det hjalp godt. I to år var hun hjemme i permisjon med barna.

– Etter disse to årene var det meningen at jeg skulle begynne å jobbe 80 prosent, men det ble for mye og isteden ble det 50 prosent, sier Reidun som etter kort tid fant ut at også 50 prosent ble for tøft.

Hun var forberedt på at hun måtte leve med leddgikten. Legene gav henne ikke noe annet håp. Håp om bedring fikk hun først etter at hun tok imot frelse i mai 2007.

Frelst og helbredet

– Ei venninne bad frelsesbønnen med meg på en parkeringsplass i Arendal, forteller hun. – Jeg hadde barnetroen min, men nå opplevde jeg å få et nytt og dypt personlig fellesskap med Jesus. Gjennom en annen venninne, som for øvrig er Tom Rogers svigerinne, fikk jeg så i mai 2008 besøk av ham hjemme, og der bad han om at leddgikten måtte forsvinne. Etter det kjente jeg en gradvis bedring og en fred og en visshet om at jeg ville bli helt god. I juli samme år fikk jeg så beskjed om at jeg måtte slutte med leddgiktmedisinene på grunn av usikkerhet knyttet til blodverdiene. Men da hadde jeg fått tro for at smertene ikke skulle komme tilbake, og mens jeg går tur i skogen og forteller dette til mamma på telefonen, ser jeg en sky formet som et hjerte på himmelen. Rundt omkring på bakken der jeg går ser jeg også sikkert et par hundre steiner formet som hjerter. For meg var dette en fantastisk kjærlighetserklæring fra Jesus, og en fantastisk tiltale til meg på mitt kunstnerspråk, sier Reidun som elsker å male. – Jeg har ikke hatt leddgikt siden, og har tro på at jeg også skal bli kvitt Sjøgrens syndrom.

Kuttet ut øyedråpene

Reidun har dryppet øynene flere ganger daglig etter at hun fikk vite at hun hadde Sjøgrens syndrom i 2002.

– Men søndag 17. april i år, etter at jeg hadde vært på helbredelsesweekend på Stølsdokken Fjellhotell, fikk jeg tro for å kutte ut øyedråpene, forteller hun. – Jeg kasta dem rett og slett i søpla. Enkelte dager har jeg vært litt tørr og sår på øynene, men stort sett så går det bra. Jeg tror Herren skal gjøre noe med meg gjennom dette. Det kan også være at han vil teste troen min. Dette blir litt som å gå på vannet. – Nå er øynene mine blanke og ser friske ut, sier Reidun. Hun er strålende fornøyd og ser frem til at tårene skal fosse.