Flere rakte hendene i været da Tom Roger inviterte til frelse på Toftefestivalen. – Det var ekstra god respons på frelsesinnbydelsen i år, sier Ole-Bjørn Saltnes i arrangementskomiteen.

For fjerde året på rad inviterte Misjon Europa og lokale menigheter på Hurum til Toftefestivalen, og til årets festival hadde de invitert Tom Roger Edvardsen som blant annet var med fra scenen med appeller og forkynnelse. Arrangørene hadde også satt opp et helbredelsestelt hvor det var mulig å få forbønn. Her bad Tom Roger for syke og mennesker med forskjellige behov.

Lang bønnekø

I forkant av festivalen hadde arrangørene annonsert i lokalavisen at det ville bli mulig å få forbønn. Avisen hadde også en omtale av Tom Roger.

– Mange hadde fått med seg at det var mulighet for forbønn, og det var til tider lang kø utenfor helbredelsesteltet, forteller Saltnes. – Flere fortalte at de var blitt helbredet. Av alle de jeg har snakket med etter festivalen er det bare en mening om Tom Roger, og det er: ”Veldig bra!”

– Derfor har vi invitert Tom Roger tilbake neste år, sier Saltnes. – Vi opplever at festivalen bare blir bedre og bedre for hvert år som går og at det kommer flere folk innom for hvert år. I år var det omkring 1500 innom lørdag 25. juni som var hoveddagen.

Et godt møte

Også den svenske evangelisten Kjell Samuelson var invitert til Toftefestivalen.

– Det var gøy å dele samme plattform som Kjell Samuelson, sier Tom Roger. – Særlig fordi han bidro til min frelsesopplevelse.

Tom Roger forteller at han tok imot frelse 10. mai 1978. Han hadde en stor lengsel etter Jesus og kjørte opp til Brønnøysund til en familie som hadde betydd en hel del for hjemmet han vokste opp i.

– Kyrre Nergård og familien var ofte på husmøter hjemme hos oss, og jeg hadde respekt for kristent liv fordi det var tydeliggjort gjennom denne familien, forteller Tom Roger. – I min lengsel etter Jesus kjørte jeg derfor hjem til denne familien, men det viste seg at de var ute på møte, og mens jeg ventet så fant jeg frem ei plate med Kjell Samuelson. Da jeg hadde på øreklokkene og hørte Samuelson synge ”Han skal åpne perleporten”, opplevde jeg å se en sol som lyste på meg med kraftig styrke. Jeg så også at det lå en lenke over hjertet mitt som ble klipt i to, og så ble jeg fri på innsiden. Når han sang så rørte det ved hjertet mitt.

Godt arrangement

– Toftefestivalen var et positivt og godt arrangement, sier Tom Roger. – Det var flott at folk kunne komme dit og kose seg med god grillmat til en grei penge, kristen sang og musikk, og forkynnelse. Beliggenheter var det heller ingenting å si på. Det var koselig å kunne se ut mot havet.