Gerd fra Åmli opplevde å få momentant god hørsel da Tom Roger bad for henne. Mannen Thor opplevde at skuldersmerter han hadde slitt med i 15-16 år, plutselig forsvant.

Gerd hadde hatt dårlig hørsel på det venstre øret i flere år. I begynnelsen var det ubetydelig, men etter hvert som årene gikk ble hørselen stadig dårligere. Hun mente hun fint kunne leve med det, og drøyde derfor med å få øret undersøkt. Men så for omkring to år siden, mente hun det var på tide med en utredning og oppsøkte lege.

Bare 45 prosent hørsel

Utredningen viste at hun hadde otosklerose, en form for nydannelse av bein i ørebenkjeden i mellomøret. Når vi hører lyder, er det ørebenkjeden – hammer, ambolt og stigbøyle – som leder lydbølgene fra trommehinnen inn til det indre øret. Ved otosklerose dannes det bein i overgangen mellom stigbøylen og det indre øret. Dette gjør at ørebenkjeden blir stivere, slik at det skal høyere lydtrykk til for å sette den i svingninger. Hørselen blir med andre ord svekket. For Gerd sin del dreide det seg om 55 prosent redusert hørsel.

Hun fikk tilbud om operasjon, men takket nei. Det var snakk om full narkose og operasjonen var forbundet med risiko. De kunne ikke garantere at operasjonen ble vellykket.

Momentant bedre

I sommer var Gerd og mannen Thor på sommerstevnet til The River i Tønsberg, og der talte Tom Roger.

– Vi hadde hørt Tom Roger tidligere og kjente litt til ham fra møter han hadde hatt i Åmli, forteller Gerd.

Da de kom hjem igjen så de på hjemmesiden til stiftelsen Helse for hele mennesket og meldte seg på helgen på Stølsdokken Fjellhotell 6.-9. oktober. Fredag kveld var det bønn for syke og Gerd gikk frem, men ikke for å få forbønn for øret.

– Jeg tenkte først og fremst at jeg ville ha en større utrustning for å kunne tjene Herren, sier Gerd. – Helbredelsen fikk komme i annen rekke, men jeg nevnte det jo.

Tom Roger bad først en gang uten at det skjedde noe.

– Men da han bad for andre gang var det som om noe åpnet seg i øret, sier Gerd. – Jeg kjente det fysisk, og hørselen ble mye bedre. Det skjedde momentant. – Nå kan vi omtrent ha tv-lyden på normal styrke, sier Thor. – Det er ingen tvil om at hørselen har blitt betydelig mye bedre.

Bad for søvnen

Men det største er at jeg har sovet så godt etter at han bad for meg, sier Gerd. – Jeg har hatt problemer med søvnen fra før jeg ble 50 år og nå er jeg 55. Jeg har ikke hatt en eneste natt med skikkelig dyp søvn. Men nå sover jeg skikkelig godt. Han bad inn en sånn god og indre fred. Jeg kjente det kom inn som en balsam. Det er helt fantastisk. I nettene etter har jeg sovet veldig godt.

Smertene forsvant

Også Thor opplevde at det startet en helbredelsesprosess denne kvelden.

– Jeg hadde hatt problemer med den venstre skuldra i 15-16 år, forteller Thor. – Det skyltes overbelastning i forbindelse med at jeg trente vekter. Jeg jobber som elektriker og det har ikke vært enkelt. Det har vært mye smerter og leddet har vært så stivt at det har vært vanskelig å løfte armen. Hadde det ikke vært for at det finnes elektriske driller, så hadde det vært vanskelig å jobbe. Og jeg er glad i å jobbe.

– Men nå er smertene i skuldra borte, fortsetter han. – De slapp taket da jeg ble bedt for på Stølsdokken Fjellhotell. Jeg har også vært plaget med kronisk prostatabetennelse i flere år, men også disse plagene er nå borte. Legene sa at betennelsen skulle brenne ut av seg selv, men det har ikke skjedd. Etter at jeg ble bedt for har det imidlertid blitt bedre dag for dag, og etter fire dager kjenner jeg ikke lengre noe til problemet. Det var en veldig salvelse til legedom på Stølsdokken Fjellhotell. Jeg ble fornyet både i sjel og ånd.