Fra 28.-30. oktober og 9.-11. desember inviterte Ungdom i Oppdrags familiearbeid til ekteskapsweekend på Stølsdokken Fjellhotell med Judit og Ingvar Torvik.

De begynte som ekteskapsrådgivere på slutten av 1970-tallet og har på det meste holdt opptil 25 ekteskapsweekender i året. Judit (73) og Ingvar Torvik (75) er kjent over hele Norge for sin ekteskapsundervisning, som er bygd på bibelske prinsipper og erfaringer fra et langt ekteskap. De har vært gift i 51 år, har fire barn og 11 barnebarn.

Begynte på Grimerud

Det hele begynte da de i 1976 ble invitert til den første sommerleiren på Grimerud i regi av Ungdom i Oppdrag. Dette var første gang Ungdom i Oppdrag tok opp familiearbeid. På disippeltreningsskolen fant de ut at det var mange skakkjørte ungdommer, og det ble klart at disse trengte oppfølging etter sommerleiren. Familieliv og ekteskap ble satt på dagsorden også utenom sommerleirene.

Mange suksesshistorier

I 1980 holdt de sitt første ekteskapskurs på Haugen Hotel på Geilo. De opplevde at de hadde fått et kall til å redde familier og ekteskap. Og i en årrekke var hundrevis av ektepar med på ekteskapskurs på Haugen Hotel. I tillegg holdt Torvik også ekteskapskurs flere andre steder i landet. Vi har samlet mange suksesshistorier og fått høre mange vitnesbyrd om ekteskap og familier som er blitt reddet i løpet av alle de årene vi har holdt på, forteller Judit. De har også skrevet en bok om emnet: ”Kunsten å leve sammen”. Mange ektepar har fått inspirasjon og hjelp til å komme videre i sitt samliv ved å lytte til deres undervisning, hvor de deler fra sin rike livserfaring.

Gode råd

På spørsmålet om hva som er nøkkelen til et godt samliv svarer Judit at: Nøkkelen ligger i noe av det med å ha respekt for hverandre. Det handler også mye om god kommunikasjon. Omkring 80 prosent av de som sliter har sår fra fortiden og trenger indre helbredelse. Det er viktig at nådegavene er i funksjon slik at man kan veilede mennesker på dette området.