– Etter at Tom Roger bad for meg, kjenner jeg ikke lengre noe til blærekatarren, sier Ingebjørg (71) fra Luster.

I 1984 fikk Ingebjørg diagnosen fibromyalgi og har siden slitt med sykdommen. I mange år har hun også vært plaget med blærebetennelse, og hun regner selv med at de to har en sammenheng. I mange måneder gikk hun på flere 100 milligram sterke antibiotikatabletter daglig, i håp om å ta knekken på blærebetennelsen. – Og det sier seg selv at det ikke er bra for kroppen, sier hun.

Kuttet ut tablettene

Helgen 1. til 4. desember var hun og mannen på helbredelsesweekend på Stølsdokken Fjellhotell. Der bad Tom Roger for henne.

– Og den samme kveld kuttet jeg ut de sterke tablettene, forteller hun. – Dette var noe jeg selv bestemte meg for å gjøre, og ikke noe Tom Roger eller noen andre sa at jeg skulle gjøre. Og etterpå har jeg følt meg bortimot god. Nå bruker jeg bare noen tabletter som lager sur urin. Jeg har ikke vært hos legen etter at jeg ble bedt for, men jeg vil tro at jeg er helbredet. Jeg ønsker også å tro at fibromyalgien skal slippe helt taket.

Tror på full helbredelse

Mannen til Ingebjørg opplevde også at det skjedde store forandringer med helsa etter at Tom Roger bad for ham. Han har fått konstatert at han har den saktegående og sjeldne kreftsykdommen Morbus Waldenstrøm. Sykdommen skyldes kreft i de såkalte B-lymfocyttene (også kalt B-celler) i blod og lymfesystemet.

– Jeg føler meg bedre nå enn før jeg ble bedt for, sier han. – Jeg tror det er en helbredelsesprosess på gang. Edvardsen bad for meg på denne måten: ”Du kreft skal dø.” Jeg opplevde at han bad med tro og jeg tror at jeg blir frisk.