Edith (65) hadde hørt dårlig i flere måneder da hun kom til møtet med Tom Roger i Nesbyen i 2008. På veien hjem fra møtet, fikk hun hørselen tilbake.

Edith hørte ikke noe på det venstre øret og hun hørte ikke særlig godt på det høyre øret heller. Hun hadde store problemer når hun skulle snakke med folk. Hun hørte stemmer, men ikke ord. Det var problematisk å føre en normal samtale.

Edith oppsøkte fastlegen, men der var det ingen hjelp å få. Det viste seg at hun hadde dyttet vann innover i øregangene med ørepinner. Dette hadde pågått over lang tid og nå var det umulig å få vannet ut.

Jeg brukte ørepinnene i god tro og tenkte ikke på at det kunne få så store og alvorlige konsekvenser, sier hun. – Nå var det ingen som kunne hjelpe meg. Hun hadde hørt om Tom Roger og da han kom til Nesbyen var det to venninner som spurte om hun ville være med på møtet. Og da Tom Roger inviterte folk frem til forbønn, gikk de to venninnene frem og hun fulgte med. Tom Roger la hånda si på øret mitt, men ingenting skjedde da, forteller hun.

Helbredet på bilturen

Litt senere på kvelden satte de tre damene seg i bilen for å kjøre hjemover. Edith bodde på Flå den gangen, omkring en halv time å kjøre.

– Plutselig, mens vi alle satt i bilen, begynte det å poppe inne i øret mitt, forteller hun. – Dermed fikk jeg hørselen tilbake. Det var deilig, ja helt nydelig, og det ble stor jubel i bilen. Venninnene mine var glade på mine vegne. Siden har jeg hørt godt.

Stoppet håravfallet

Like før jul hadde Tom Roger møte i Øyfjell-området. Edith hadde mistet mye hår gjennom mange år og på møtet søkte hun forbønn for problemet. Det var et under at jeg i det hele tatt hadde hår på hodet, fordi jeg mistet så mye, sier hun. Tom Roger bad om at det måtte bli en slutt på håravfallet. Og etter det har jeg mistet så lite hår at det ikke er for noe å regne, sier hun.

Sykkeluhell

Helgen 9.-12. februar var Edith på Stølsdokken Fjellhotell for første gang, og da opplevde hun nok en gang å bli helbredet.

Jeg var utsatt for et sykkeluhell i 2010, forteller hun. – Jeg kjørte utfor en skråning, kantet og fikk styret inn i brystkassa. Hele kroppen fikk en skikkelig trøkk. Jeg var til lege, men han mente at det ikke var noen hensikt med røntgen. Jeg lå til sengs i lang tid. Og etter at jeg kom meg på beina igjen har jeg hatt vondt når jeg skulle snu og bøye meg.

Men nå kan Edith fortelle at hun er helt god. Smertene og trykket forsvant med det samme Tom Roger bad for meg, forteller hun. All ære til Jesus. Nå er det viktig å holde fast på helbredelsen.