For litt over tre år siden ble Signe Marie (63) fryktelig syk, og ble liggende på sykehus i flere måneder. Situasjonen snudde ikke før Tom Roger bad for henne på forbønnstelefonen.

– 28. januar i år var det tre år siden det begynte, forteller Signe Marie som bor på Otterøya utenfor Namsos. – Jeg fikk kraftige smerter og det viste seg at det var gallestein.

Hun ble straks lagt inn på sykehuset i Namsos hvor de konstaterte at det var steiner i gallegangene. Her ble hun liggende i 14 dager før hun ble sendt videre til sykehuset i Levanger hvor de skulle fjerne steinene. Men hun var så dårlig at det gikk enda to, tre uker før de kunne utføre inngrepet.

Signe Marie ble operert, men fikk så betennelse i bukhulen. Planen var å fjerne galleblæra, men den klarte ikke legene å finne, fordi det var så betent.

– De prøvde først å fjerne galleblæra med en kikkehullsoperasjon, men det var umulig, forteller Signe Marie. – Resultatet ble at de kutta meg opp, men fortsatt var den umulig å finne.

Betennelsen herjet

I tre og en halv måned lå hun på sykehuset, både i Levanger og en periode i Trondheim. I denne perioden gikk den 1,80 meter lange damen ned mange kilo. Betennelsen herjet i kroppen hennes og store deler av tiden på sykehuset lå hun med feber. Hun fikk også fistel. Det vil si at det gikk hull på tykktarmen og tynntarmen.

Helt frisk

Mange bad for Signe Marie, men hun ble ikke bedre.

– I slutten av april i fjor sa jeg til mannen min at: ”Nå orker jeg ikke mer. Nå ringer jeg Edvardsen.” – Da hadde jeg gått ned bortimot 50 kilo fra jeg ble syk, og veide under 60 kilo. – Men etter at han bad for meg, gikk det oppover og framover, forteller Signe Marie. – Da jeg skulle i konfirmasjon til det eldste barnebarnet i mai i fjor, hadde jeg lagt på meg tre kilo. Nå har jeg til sammen lagt på meg 20 kilo og har ingen smerter. Jeg var døden nær, men nå er jeg helt frisk igjen.