For Anne fra Skedsmokorset ble en konkret dato nøkkelen til starten på bedre helse. Nå har hun lagt fortiden bak seg og takker Jesus for at livet ligger foran.

”Vi sier at ditt liv begynte 18. juli 2012,” sa Tom Roger.

– Det ble løsningen for meg, sier Anne. – Det letta i hodet og psyken ble bedre. Spenningen i nakkemuskulaturen forsvant også, og nå sover jeg hele natta uten problemer.

Anne hadde hørt om Tom Roger Edvardsen, men visste ikke at han holdt til på Stølsdokken Fjellhotell da hun i begynnelsen av juli i år så annonsen i KS som fortalte om sommerstevnet.

– Jeg har vært syk de siste 20 åra og da jeg leste om sommerstevnet med omsorg og helbredelse i sentrum, så tenkte jeg at det kunne være noe for meg, forteller hun.

Mange helseplager

Anne har hatt problemer med psyken store deler av livet, problemer som toppet seg og ble verre for omkring 20 år siden.

Følgene ble at hun begynte å ta antidepressive medisiner for å slippe store opp- og nedturer. Men hun slet også med flere andre helseplager. Hun hadde blant annet hatt fibromyalgi som hadde kommet og gått de siste 20 årene.

– Jeg har vært igjennom åtte operasjoner, forteller hun. – To har vært bihulene. Jeg fikk kyssesyke i 1997 og siden har jeg hatt bihuleproblemer og allergi. Å ha bihulebetennelse er helt forferdelig. Det oppleves som både tannpine og hodepine på samme tid. Man har mest lyst til å trekke alle tennene, så vondt gjør det. Allergien gjorde at jeg ikke tålte melk og sukker og noen typer frukt.  En operasjon dreide seg om en syste som sprakk og fylte bukhulen med blod. Den siste operasjonen var koldbrann i livmora. Jeg har også fjernet mandlene.

Blir bedre for hver dag

Legen hadde utstyrt Anne med 50 Paralgin forte før hun dro til sommerstevnet.

– Årsaken var plagene med fibromyalgi som gav verking i hele kroppen, forteller hun. –Anne forteller at hun tok to Paralgin forte i uka før hun reiste for å være med på sommerstevnet, men at hun ikke har tatt noen siden.

Det er denne datoen Tom Roger gav meg som har vært løsningen, sier hun. – I ukene etter sommerstevnet har alt gått den rette veien. Jeg har redusert medisinbruken betraktelig, og jeg har mye mindre plager med bihulene. Melkeallergien merker jeg heller ikke noe til. Jeg har spist rømmegrøt uten problemer. Det har jeg flere vitner på. Før fikk jeg diaré når jeg spiste noe med melk i. Nå er jeg like frisk. Hele kroppen kjennes sterkere og friskere. Tidligere hadde jeg nesten ikke krefter til å gå en kort tur. Nå går jeg fra en halv time til to timer hver dag. Jeg kjenner at jeg blir bedre og bedre for hver dag som går. Det er deilig. Jeg går i tro og opplever at det virker.

Den ”magiske” datoen

Anne fikk tro for at vi satte en dato der alt ble kastet på Herren, forteller Tom Roger. – Vi har jo en dato for når vi ble frelst. Det er også viktig å ha en dato får når man kvittet seg med alt søppelet i form av sykdommer og sjeliske plager, alt vondt man har opplevd tidligere i livet. Når da djevelen kommer og spør: ”Hvorfor er du så lett og glad? Burde ikke du være sur og nedfor du som har opplevd så mye vondt i livet.” Så kan man vise til denne datoen og fortelle ham at alt er kastet på Herren, alt er lagt bak. I 1. Pet. 5:7 står det: ”Og kast all deres bekymring på ham, for han har omsorg for dere.” Vår oppgave er å være bevisste på å kaste søppelet. Hans oppgave er å sørge for omsorgen. Datoen er til for at ikke djevelen skal sende purreregning. Man viser til datoen da alt ble betalt. Betalingsdokumentet er Jesu blod. Alt er oppgjort.