– Jeg har fått søvnen tilbake, forteller Kirsti fra Rakkestad i Østfold. Hun hadde slitt med søvnproblemer i flere år, men opplevde å bli kvitt problemet etter at pastor Jan Halvorsen bad for henne.

Kirsti visste ikke helt hva slags hotell hun hadde bestilt rom på da hun tirsdag 17. juli kom til Stølsdokken Fjellhotell og årets sommerstevne.

– Jeg var veldig sliten så jeg skulle på rekreasjon et sted med natur og åndelig påfyll, forteller hun.

Kirsti ble tipset om flere retreat-sentere og prøvde noen steder, men kom ikke frem på telefonen. Hun var også i kontakt med Ildjarntunet i Hedalen i Valdres som viste seg å være stengt i juli. En dame der anbefalte henne derfor å ta kontakt med Stølsdokken Fjellhotell.

Fikk bakoversveis

– Jeg ringte opp og traff Tom Roger som fortalte at det var en ledig seng igjen og at det var sommerstevnet uken etter. Han sa ikke hva det handlet om og ikke spurte jeg heller. Så da jeg kom og fikk se hva slags møter det var snakk om, så fikk jeg helt bakoversveis, fordi det var veldig karismatisk og det er jeg ikke vant til. ”Du fortalte meg ikke hva dette gikk ut på,” sa jeg til Tom Roger. ”Nei, det gjorde jeg med vilje for da hadde du ikke kommet,” sa han.

– Men det ble veldig bra for meg, fortsetter Kirsti.

Forbønn gav god søvn

Da det var bønn for syke en av kveldene tenkte hun at hun like gjerne kunne gå frem og få forbønn for søvnproblemene.

– Vanligvis så har jeg lest til tre og fire på natta før jeg har fått sove, forteller Kirsti. – Men etter å ha blitt bedt for denne kvelden, leste jeg til ett for sikkerhets skyld og sov godt hele natten. Kvelden etter tenkte jeg at det er ikke sikkert det holder i kveld. Jeg la meg tolv og sov til åtte. Det var helt fantastisk.

– Og siden har det gått bra, forteller hun. – Jeg har fått søvnen tilbake og har gradvis trappet ned på medisinene jeg har brukt for å få sove. Nå bruker jeg nesten ikke medisiner, og er i ferd med å kutte dem helt ut. Jeg har lagt litt våken noen kvelder, men da er det bare fordi jeg har lagt og tenkt en stund hvis det har skjedd noe spesielt. Og det er ikke noe annerledes enn hvordan folk flest har det.

Oppholdet på Stølsdokken betydde mye for meg, sier Kirsti. – Dette har vært et ledd i en prosess. Stølsdokken er et sted jeg kommer til å ha i tankene når jeg treffer andre som sliter.