– Forbønnstelefonen har vært til uvurderlig hjelp for oss, sier Merete fra Ålesund. – Gjennom forbønn og samtaler har jeg og familien opplevd store forandringer.

Merete kan fortelle at familien har vært gjennom flere tøffe år. Det har vært tøft både fysisk og psykisk.

– Da har det vært godt å ha noen å ringe til, sier hun. – Jeg har hatt flere samtaler med Tom Roger og andre på forbønnstelefonen, og det har vært veldig verdifullt. Det er en velsignelse at de stiller opp, bruker tid og krefter for at andre skal ha det godt. De ofrer virkelig livet sitt for å hjelpe andre.

Rotet seg bort

Merete og mannen tok imot Jesus som ungdommer, men rotet seg bort og ble lunkne. Det alternative lokket og snart var hun involvert i spådom med stjernetegn, energisteiner, auralesing og annet. Den yngste gutten sov ikke godt om nettene. Han opplevde at noe skulle ta ham. På grunn av dette og forskjellige fysiske plager, oppsøkte en fortvilet Merete flere homøopater. I flere år hadde en knugende tilstedeværelse av ”noe” vært i huset. Dette ble ”fysjet” vekk og fornektet i flere år, helt til Merete en natt hadde sovnet hos yngstemann og opplevde å se et enormt lys som ble sterkere og sterkere, og brakte med seg en ekkel følelse. Da forstod hun at dette ikke bare var fantasi. Setningen ”Djevelen kan skape seg om til en lysets engel.” roterte i tankene.

– I uvitenhet ble løsningen å stenge av rommet til guttungen, sier Merete. – Senere har jeg jo forstått at vi måtte gi hjertene våre helt til Jesus, og kvitte oss med alle gjenstander jeg hadde vært åndelig utro mot Herren med. Jeg og guttene ble sykere og sykere. Ingen leger kunne hjelpe og heller ikke homøopater som vi hadde brukt mangesiffrede beløp på.

Møtte Jesus

I 2008 fikk hele familien et fantastisk møte med Jesus Kristus, gjennom Tom Roger.

– Vi ble helbredet fra alt som plaget oss og gikk fra møtet som nye mennesker, sier Merete. – Mannen min og jeg fikk igjen opptent vår første kjærlighet til Jesus, og begge guttene våre ble frelst. De er nå 16 og snart 19 år.

– Tom Roger har en tjeneste der han viser hvem Jesus er, sier Merete. – Ektehet er vi mennesker raske til å gjenkjenne, og vi opplever virkelig Guds kjærlighet gjennom Tom Roger. Han taler Ordet rent og rett ut, og da får man tro.

Kampene har herjet

– Etter 2008 har vi opplevd omfattende vannlekkasje i huset, brann, frosne rør, bilkollisjon, fysiske og psykiske kamper. Det er jo fire liv som ble fridd ut av mørkets makt og satt inn i Guds elskede Sønns rike, og det er den onde ikke så glad for. Heller ikke at vi er lys og salt i verden, og aktive i tjeneste med å vise verden at Jesus er Veien, Sannheten og Livet, at Jesus er vår helbreder, frelser og utfrier. Så kampene har herjet.

– Men i alt dette har vi erfart og fortsetter å erfare at Gud er trofast, og står bak hvert eneste Ord i Bibelen, sier hun. – Og så har det vært ubeskrivelig godt å ha noen å snakke med, og å vite at Tom Roger og andre står med oss i kampen mot det onde.

– Vi er så takknemlige for at Tom Roger og teamet er villige lemmer på Kristi kropp, sier hun. – Vi vet det koster og vi er ubeskrivelig takknemlige til dere. Gud velsigne dere rikt tilbake!