Lars fra Rosendal hadde hatt nerveplager i ansiktet i 18 år da søsteren Olina for litt over en måned siden ringte forbønnstelefonen. Nå er han kvitt plagene.

– Lars har ikke hatt nerveplager i ansiktet etter at en dame bad for ham på forbønnstelefonen hos Tom Roger Edvardsen, sier Olina.

Nerveplagene i ansiktet kom helt plutselig for omkring 18 år siden.

– Det oppleves som elektriske støt, forteller søsteren. – Men støtene er så kraftige og smertene så store at Lars har havnet på sykehuset flere ganger. Smertene varer som regel i omkring 15 minutter, men noen ganger er det lengre. En gang varte det så lenge at han var innlagt på sykehus i flere dager. Da spiste han ikke på fem dager, fordi han hadde så vondt.

Smertene skyldes en nerve som treffer en annen nerve i området fra øynebrynet til munnen, forteller Olina videre. – Når han får et støt så kan han ikke komme borti ansiktet, fordi det gjør så skrekkelig vondt. Og han kan ikke sitte stille eller ligge. Han må hoppe eller gå for å få det til å gå over.

Etter at Lars fikk nerveplagene har Olina snakket med flere som har det.

– Jeg snakket med en mann som sa det er så smertefullt at han nesten hoppa på vannet, forteller hun.

– På sykehuset har legene stukket inn en nål i nervene i håp om å få smertene til å avta, sier Olina. – Men nå har de sagt at de ikke tar sjansen på å gjøre det flere ganger.

Nå er det over en måned siden Lars hadde nerveplagene.

Og jeg håper de aldri kommer tilbake, sier Oline. – Jeg takker Jesus for at han er frisk.