Monica (39) fra Biri er helbredet fra den kroniske utmattelsessykdommen ME. Hun understreker at undervisningen hun fikk av Tom Roger var til stor hjelp.

Monica kan med stor glede og lettelse fortelle at hun er helbredet for ME. Og det skjedde under omsorg- og helbredelseshelgen på Stølsdokken den første helgen i juni i år.

– Jeg fikk diagnosen i 2006, forteller Monica. – Det begynte med at jeg var veldig slapp og trøtt. Det føltes som at jeg hadde omgangssyke og influensa på samme tid. Jeg kunne ta meg sammen for å gå på butikken eller lage mat til familien, men når jeg var ferdig med det så var jeg helt utslitt og måtte gå og legge meg.

Legene kunne ikke med det samme si hva som feilte Monica. Hun fikk beskjed om å ta det med ro, hvile mye, og så fikk hun se om kreftene kom tilbake. Men etter et halvt år var hun fortsatt like dårlig, og det var da hun fikk diagnosen.

Litt opp og ned

– Det gikk litt opp og ned med formen, forteller Monica. – For to år siden snudde jeg tankegangen min og ble mye bedre for en stund. Jeg begynte å handle som om jeg var frisk, og gikk tilbake til jobb.

Men det varte bare en tid og så ble Monica dårlig igjen. Og i februar i år fikk hun infeksjon og ble liggende i fem uker.

Monica var en del av gruppa som sammen med Solveig og Tom Roger besøkte Ukraina i fjor høst. Hun kjente derfor til tjenesten deres.

Fikk visshet om helbredelse

– Jeg kom opp til Stølsdokken på fredag og på lørdag fikk jeg visshet om at jeg ville bli helbredet, forteller Monica.

Men det var slett ikke uten kamp. Hun sier det var forferdelig å sitte og spise sammen med de andre på lørdag. Hun følte seg helt elendig.

Hun gikk og la seg for å slappe av etter lunch, og var på plass til kveldsmøtet lørdag kveld.

– Da det var forbønn for syke i slutten av møtet, ble jeg sittende å vente fordi det var fem foran meg i køen, forteller Monica. – Da kjente jeg at jeg var frisk, og jeg tenkte at jeg trenger ikke å gå fram for jeg er jo allerede helbredet. Men så tenkte jeg at kanskje djevelen kommer til å minne meg på at jeg ikke gikk fram, så da gjorde jeg det likevel og fikk tatt den lille resten av sykdom som var igjen.

– Etterpå har jeg bare kjent en enorm glede. Syv år med ME er lang tid, men nå er jeg helt god.

Monica forteller at det har kommet prøvelser.

Da er det bra med den undervisningen jeg har fått hos Tom Roger, sier Monica. – Den pakka han leverte den helgen var veldig matnyttig. Jeg visste ikke hvordan opplegget var da jeg kom, men det var veldig bra. Nå vet jeg hvordan jeg skal møte angrep fra djevelen.