Oddvar (67) fra Porsgrunn kjenner ikke noe mere til det som sannsynligvis var gallestein, etter at Tom Roger bad for ham. De intense smertene i den høyre hofta, som trolig skyldtes slitasje, kjenner han heller nesten ikke noe til.

Oddvar og kona Ellen besøkte Stølsdokken fjellhotell for første gang da det var omsorg- og helbredelsesweekend i slutten av september.

– Noen vi kjenner hadde vært på Stølsdokken fjellhotell og blitt helbreda, og nå hadde også vi lyst til å ta en tur, sier Oddvar som i sommer fikk trøbbel med det legen mente sannsynligvis var gallestein. – Jeg kjente litt vondt i brystet den første dagen vi var på Stølsdokken. Med den sykdomshistorien jeg har så var jeg litt redd for å havne på legevakta og gå glipp av oppholdet ved hotellet. Men jeg fikk litt «nødhjelp» fra Tom Roger i form av undervisning og bønn. Han bad for meg to ganger, en gang på dagen og en gang på kvelden fredag, og da var det noe som skjedde. Jeg var veldig god de dagene jeg var på fjellet og jeg har hatt veldig lite trøbbel etter at jeg kom hjem.

Oddvar forteller at også hofta er blitt mye bedre. De fire siste årene har jeg hatt vondt i den høyre hofta og derfra ned til ankelen, forteller han. – Det har på det verste vært intense smerter som ikke smertestillende tar. Under oppholdet på fjellet bad Tom Roger for meg to kvelder på rad. Jeg kjente ikke noe da, men jeg har gått en lang tur etter at jeg kom hjem. Jeg gikk to timer fort her om dagen for å teste det ut, uten å ta smertestillende, og da kjente jeg bare litt murring.

– Når jeg hadde det som verst kunne jeg bare gå 50 meter før jeg måtte sette meg ned, forteller Oddvar. – Legen mente det kunne være slitasjegikt eller kanskje noe annet. Jeg har uansett prøvd å holde meg i form. Og nå, etter at jeg fikk forbønn, er jeg mye bedre.

– Jeg opplever at Gud møtte meg på en spesiell måte allerede i sommer da jeg leste Jobs bok, forteller Oddvar. – Det var Gud som allmektig, som møtte meg. Jeg opplevde ikke at det skjedde noe fysisk da, men nå er helbredelsesprosessen i gang. Jeg er veldig takknemlig og glad.