– I går fikk vi romservice, annonserte Ragnar humoristisk fra talerstolen under omsorgshelgen på Stølsdokken fjellhotell i september. – Jeg ser ikke lengre dobbelt og er kvitt smertene i høyre kne etter at Tom Roger ba for meg på rommet, kunne han fortelle.

Når Solveig og Tom Roger Edvardsen inviterer til Omsorg- og helbredelsesdager på Stølsdokken fjellhotell kan alle som ønsker det få samtale og forbønn på hotellrommet i tillegg til forbønn i møtene. Mange benytter seg av denne muligheten, noe også Ragnar gjorde denne helgen, og spøkefullt kunne fortelle at han hadde fått «romservice».

– Jeg har hatt Parkinson til nå, sa Ragnar da han skulle vitne om hva han hadde opplevd under oppholdet.

– Jeg ba om forbønn for å bli kvitt Parkinson, men så ble jeg helbreda for noe helt annet, kunne han fortelle. – Jeg har hatt smerter i det høyre kneet, men nå er kneet godt. Og så har jeg vært plaget med dobbeltsyn i minst ett år. Jeg har sett to biler komme mot meg på veien, og når kona har kommet gående, så har jeg sett to koner. Men etter Tom Roger ba for meg, så ser jeg helt normalt. Nå leser jeg uten lesebriller og med litt større avstand enn normalt så kan jeg også lese teksten på fjernsynet uten å bruke briller. Det var merkelig å oppleve. Det var en ny erfaring med Herren. Men vi vet jo at Han kan gjøre mye mer enn hva vi ber om og forstår.

Ragnar fikk diagnosen Parkinson for 20 år siden.

– Det begynte med at jeg skalv på høyre hånd, forteller han. – Og så har tilstanden med årene blitt verre. Jeg har blitt bedt for flere ganger, men Tom Roger er den første som har bedt direkte om at hjernen skal produsere nok dopamin.

Ved Parkinsons sykdom foreligger mangel på nervesignalstoffet dopamin i hjernen. Det skyldes at nerveceller i et bestemt område av hjernen dør eller svekkes.

– Jeg holder fast i håpet og troen på at jeg skal bli frisk, men det er ikke alltid like lett og da er det godt når andre kristne kommer og sier at de tror jeg skal bli frisk, sier Ragnar.

– Dette var første gangen kona og jeg var på Stølsdokken fjellhotell, og jeg likte meg bra. Jeg opplevde en glede inni meg det meste av tiden.