Alt er mulig for legenes lege, Jesus Kristus. Det er Kai et levende bevis på. Den uhelbredelige nakkeskaden, som gav smerter legene sa han mest sannsynlig måtte leve med resten av livet, er nå fullstendig helbredet etter at helbredelsesevangelist Tom Roger Edvardsen ba for ham.

Kai og kona Undis opplevde sitt livs mareritt en novemberdag i 2009. Kai skulle bare ut et ærend, og var på vei fra Fredrikstad, hvor ekteparet bor, til Sarpsborg da ulykken skjedde. På veien, i bilen, møter han en trailer som bråbremser med det resultat at to betongelementer på over 20 tonn raser av lasteplanet og havner rett i fanget på Kai.

Han satt fastklemt i bilen i halvannen time. En mobilkran måtte løfte bort den ene betongklossen før ambulansepersonell fikk ham løs. Deretter ble han i all hast fløyet til Ullevål universitetssykehus med luftambulanse.

I to døgn lå Kai i respirator. Skadene var enorme.

Fredrikstad Blad skrev følgende om skadene hans etter ulykken: «Kjeven var knust, nesen brukket. Tennene var slått ut. Under haken gapte en åpen flenge, høyre håndledd var knust. I tillegg kom alvorlige indre skader i mageregionen. Bekkenet var smadret, hoften sto rett ut. Kneet ble også knust.»

Klamret seg til Ordet

Kona Undis forteller om det forferdelige sjokket da politiet ringte og fortalte at mannen hadde vært utsatt for en alvorlig ulykke.

– Men jeg fikk et ord, sier hun beveget: «Alt tjener dem til gode som elsker Gud.» Det holdt jeg fast ved.

Undis ba mye og inderlig og klamret seg til Ordet. Hun hadde en visshet om at mannen skulle leve.

Kai lå på Ullevål i to uker etter ulykken. Den fjerde dagen holdt han på å dø på grunn av tarmproblemer. Men takket være Undis som krevde at legene skulle undersøke ham, ble han reddet i siste liten.

Kai er utrolig glad for at kona var der og begge takker de Jesus for livet som for Kai kunne ha tatt en ende denne dagen.

Tøff opptrening

Kai ble fraktet hjem på båre lille julaften 2009. På veien inn døra hørte han tydelig stemmen til Jesus som sa: «Du skal bli helt legt!» Dette fortalte han til ambulansefolkene som fraktet ham.

I årene som er gått etter ulykken har Kai vært igjennom en tøff opptrening.

– I starten klarte han ikke en gang å løfte en kaffekopp, forteller Undis. – Han måtte lære alt fra begynnelsen.

– Men sakte men sikkert så er jeg blitt bedre, sier Kai, som sammen med kona var på omsorg- og helbredelsesdager på Stølsdokken fjellhotell på Golsfjellet 28. september til 2. oktober. Her ba Kai om forbønn for den alvorlige nakkeskaden han fikk i ulykken.

Fullstendig helbredet

– Og mirakelet skjedde, forteller han lettet og glad.

– Den første dagen Tom Roger ba for meg merket jeg ingenting, men den andre dagen ble jeg helt god i nakken, forteller Kai. – Det var dårlige utsikter for nakken min. Jeg hadde vært igjennom en operasjon, og kunne ha gått igjennom en til, men det ville være svært risikabelt. Det var stor sjanse for at jeg kunne bli lam. Så det er bare Jesus, overlegen, som har gjort dette her. Jeg takker Jesus for at han har gjort meg helt fin i nakken, og resten skal også bli helt bra. Jeg må bare være tålmodig. Forkynnelsen til Tom Roger er bare helt enorm. Den skaper tro. Så takk til Tom Roger også, og all ære til Jesus.