Trond på ni år fra Helle på Konsmo i Vest-Agder ble i fjor vår helbredet fra reflukssykdom etter at Tom Roger ba for ham. – Gutten vår har fått et helt nytt liv, sier moren, Liv Astrid.

De fikk en velskapt gutt, Liv Astrid og mannen Kim Edvin. Seks måneder gammel var han blitt en stor og fornøyd plugg. Alt så ut til å utvikle seg normalt.

Men da han begynte å få fast føde viste seg at ikke alt var så greit likevel. Han spiste veldig dårlig og lå og vrei seg om nettene. 10 måneder gammel fikk han astmaanfall og ble fraktet i all hast til sykehuset i Kristiansand. Der fikk han påvist astma samt egg- og melkeallergi.

– Fra da av var det mange sykehusbesøk, forteller Liv Astrid. – Han var inn og ut av sykehuset hele tiden. Ville ikke spise. Vi var frem og tilbake til sykehuset uten at vi fikk vite at det var refluksen som var problemet.

Finn innlagt sonde

20 måneder gammel fikk han innlagt sonde i magen, PEG-sonde, og frem til han var tre år gammel fikk han alt av næring gjennom denne.

– Først da han var tre år gammel fant legene ut at han hadde et refluksproblem, og han fikk medisiner mot refluksplagen, forteller Liv Astrid. – Etter dette begynte han å spise litt, og innen han var blitt fire år spiste han ganske normalt. Da ble PEG-sonden fjernet.

Fra han var fire til seks år var Trond ganske frisk, men så måtte han øke dosen på refluksmedisiner. Han hadde mye vondt i magen og mye halsbrann.

– Vi økte og økte dosen helt til vi ikke fikk lov til å øke den mer, forteller Liv Astrid.

Helt frisk

Trond var mye sliten og tom for energi. Det gikk ut over skolen og særlig fritiden. Han kom ofte hjem fra skolen på grunn av mageverk. Etter skoletid orket han nesten ingen ting.

– Det fantes en undersøkelse som kunne påvise reflukssykdom, og den ble vi henvist til uten at vi fikk den, forteller Liv Astrid. – Ved å gå igjennom denne undersøkelsen, å få påvist refluks, ville han ha kunnet få operasjon.

I fjor vår ble Trond omsider innkalt til Rikshospitalet for å ta undersøkelsen.

– Men da fikk vi plutselig vite at Tom Roger skulle komme til Åseral og Byremo å ha helbredelsesmøter, forteller Liv Astrid. – Og vi bestemte oss for å ta turen.

Trond fikk forbønn for refluksen lørdag kveld i Åseral.

– Og på veien hjem fikk jeg det for meg at jeg ikke skulle gi ham noe mer refluksmedisin, sier Liv Astrid. – Og sånn ble det. På møtet på Byremo Bedehus søndag kveld ba Tom Roger spesielt for mage og tarm.

Trond kjente seg mye bedre lørdag kveld etter forbønn, og søndag kveld var han helt god.

– Vi oppmuntret ham også, sier Liv Astrid.

Da han kom på skolen på mandag, rakk han opp hånda og sa at: «Nå er jeg frisk igjen!»

– Dette var i slutten av mai i fjor, og siden har han vært frisk og full av energi, sier Liv Astrid. – Det var et mirakel som skjedde. Han ble helt frisk! Vi er veldig takknemlige til Jesus. Gutten vår har fått en helt ny tilværelse.