Tom Roger og Solveig besøkte også Nakuru for første gang, provinshovedstaden i Kenyas Rift Valley-provins med omkring en million innbyggere.

Det var broren til Betty ved bibelskolen i Nairobi, Alex, som inviterte. Han er med i lederskapet i en menighet i Nakuru på rundt 400 medlemmer. Alex driver også et arbeid blant barn som er veldig bra, og har blant annet bygd opp en skole fra klasse null til universitetsnivå. Solveig underviste i flere klasser. Det gjorde også Yodit, forloveden til Ruben.

– Vi ble veldig godt mottatt av Alex og kona, forteller Tom Roger. – Det var veldig spesielt å være sammen med dem. Vi underviste på skolen onsdag, torsdag og fredag. Dette var en skole for de aller fattigste og her fikk elevene i tillegg til ordinær skolegang, lære om Jesus, de fikk et måltid mat og de fikk skoleuniform.

– Når jeg sa til de minste, som var fra tre til fem år, at vi skulle be, så bøyde de hodet og ba selv, forteller Solveig. – Alle disse barna kom fra slummen. Foreldrene hadde ikke kapasitet og mulighet til å ta seg av dem. De gikk bare på søppelfyllinga, men Alex hadde bestemt seg for å gi dem en annen hverdag.

– Vi var også selv med Alex på søppelfyllinga, og det var godt å kjenne den respekten de hadde for ham, alle de som oppholdt seg der. Han var så god med dem. Det var helt nydelig.

 

Kraftfull undervisning

Mandag den 8. mai, da teamet fra Norge kom til Nakuru etter en kjøretur på seks timer fra Nairobi, fikk de ikke lang tid på seg før de skulle på møte hvor Tom Roger underviste lovsangslederne fra byens 400 menigheter. Det var en hel gjeng som var samlet der, og det skjedde massevis av herlige ting. Mange ble helbredet og Alex tok frem mange som vitnet om helbredelse den kvelden. Dette var på et kristent hotell.

Tirsdag 9. mai var det pastorseminar med lunch. Det var veldig sterkt. Der underviste Tom Roger i «Før man begynner å be for syke, så må man akseptere at Jesus har en helbredende kraft for de syke».

– Det nyttet ikke bare å engasjere seg i forhold til et omsorgsprogram, forklarer Tom Roger. – Vi skal gjøre Kristi gjerninger, men det skal vi gjøre i kjærlighet. Vi kan ikke bare gjøre det for å gjøre det, men for at hjertene er beveget av det.

 

Mektige helbredelser på sykehuset

– Torsdag ettermiddag hadde vi møte på et av byens sykehus, forteller Solveig. – Vi var med et team som ba for syke. Det var herlig å kjenne at det var åpnet opp for at vi kunne be for syke der. Vi var også på en psykiatrisk avdeling, og det var veldig spesielt. Det var et mektig nærvær av Den Hellige Ånd og Gud rørte ved mange. Det var sykehusstreik blant legene da vi var der, for de ville ha mere lønn. Dette var veldig tøft for pasientene, så menigheten hadde med seg litt melk og mat som de gav til sykehuset. Vi var seks forskjellige team som ba for syke. Vi ba til og med for de som satt og ventet på venteværelset. Tre dager besøkte vi sykehuset.

– Torsdag underviste vi på skolen og var deretter på sykehuset og ba for syke, og om ettermiddagen var vi hjemme hos en pastor som var blitt skutt, forteller Tom Roger. – Kula hadde gått igjennom brystet på ham uten å treffe vitale organer, men den hadde skadet noen muskler. Han hadde blitt skutt på, fordi noen trodde han var en regjeringsmann, blant annet fordi han hadde samme bil.

 

78 tok imot frelse

– Etter dette besøket hadde vi friluftsmøte. Skolen pleide å invitere foreldrene til en samling en gang i måneden, men det hadde aldri kommet så mange som da vi var der. Det kom 120 og 48 ble frelst. Totalt under dagene i Nakuru var det 78 som tok imot frelse.

– Det var ei dame fra en veldig lovisk menighet, som ble så salig helbredet. Hun kom frem til forbønn med en stokk, heiv stokken og begynte å danse, og det har vi på film, sier Solveig begeistret. – Det var så mektig å se.

 

Planlegger korstog

I Nakuru jobber de også helt konkret med et korstog. Tom Roger og Solveig fikk møte biskopene fra lederskapet, og Alex sa: «Når disse inviterer, så mener de det. Da går de for det. Blir du godtatt av disse, så har du havnet midt i hjertet.»

– Vi hadde en veldig god dialog med dem, så det var trivelig og godt på alle måter, forteller Tom Roger. – Alex fortalte at de hadde hatt besøk av en del forkynnere, men at det hadde vært mangel på å se at det var funksjon i dette med helbredelse. Derfor er det en god stund siden de hadde en aksjon i denne byen.

 

Massevis helbredet på outreach

Flere kvelder var det friluftsmøter, og hit kom de fattigste av de fattige, 400 på det meste. Guds ånd kom i bølger over forsamlingen og barna som fikk sitte på siden, så foreldrene sine bli frelst. Det var så sterkt!

– Og så fikk jeg et kunnskapsord om mageplager og da kom mange frem, forteller Tom Roger. – Jeg vet ikke hvor mange det var, men det var en lang rad. Jeg ba ikke for noen, bare pekte og sa: «Kom ut sykdom!» 85 prosent ble da helbredet i et øyeblikk. Det var så spesielt. Det vi opplevde med foreldrene var noe av det mest spesielle på hele denne Afrika-turen. Det var også artig å oppleve at det var som om naturen også stod stille og lyttet. For det var fire geiter som stod på steiner med hodet vendt mot meg under hele møtet og fulgte med på undervisningen.

– Det er stor nød og store muligheter, og vi ser at Gud bekrefter sitt mektige ord ved forkynnelsen av evangeliet, sier Tom Roger. – Jeg visste ikke alt på forhånd, men Alex sa at denne turen til Nakuru var i forkant av et større korstog for å bli kjent med oss. Han sa at hver dag har jeg sett at du har fungert sterkt i Guds kraft. Og i det siste møtet fredag kveld klokka 23, da fløt Guds herlighet kraftig.