ET MIRAKEL: – Med en gang Tom Roger la hånda på meg i Jesu navn, så merket jeg at noe jeg hadde inne i kroppen ble skjøvet ut, forteller Trond Jeremy

– Jeg merket helt fysisk at det var noe som forlot meg. Jeg ble momentant løst fra røyken.

Trond Jeremy (46) ble momentant løst fra røyken da Tom Roger hadde møter i Filadelfia Grimstad i november. – Det er et mirakel, sier han. – Det er helt fantastisk!

– Jeg har røkt siden jeg var 12 år gammel, forteller Trond. – Det begynte med at det var en kamerat av meg som hadde stjålet ei røykpakke av foreldrene sine. Vi så opp til noen ungdommer som røkte, som vi syntes var veldig kule. Jeg skjulte det hjemme slik at ingen der visste om det, men det ble synlig etter hvert.

Trond forteller at han har hatt lungekollaps tre ganger. Men han klarte ikke å slutte å røyke av den grunn, og sleit med dårlig samvittighet.

– Jeg har forsøkt å slutte å røyke mange ganger, forteller han. – Jeg leste ei røykesluttbok. Da holdt jeg opp et par måneder, men så begynte jeg igjen. Også i 2017 forsøkte jeg å slutte å røyke et par ganger, men klart det ikke. Jeg brukt blant annet noen tabletter som heter Champix.

Ville være et eksempel

Trond har vært alenepappa i syv år med fire barn, så han var litt redd for at de skulle begynne å røyke.

– Derfor har jeg kjempa litt i de senere årene for å slutte å røyke, for å kunne være et eksempel for dem, sier han. – For jeg ser mange ganger at der foreldrene røyker, så begynner ofte ungene å røyke. Jeg har også hatt det trangt økonomisk i 2017, så over halvparten av lønningene har gått til røyk, og da får jeg dårlig samvittighet overfor ungene. Jeg skal få etterbetalt pensjon for et år, men 2017 har vært et knalltøft år økonomisk.

Ropte på Jesus

Trond forteller at han bare har vært kristen i syv år.

– På bursdagen min for syv år siden fikk jeg en leieleilighet, og dagen etter fikk jeg ansvaret for tvillingguttene mine på fem år. Tre måneder etterpå flyttet også søstrene inn, den eldste seks år og den yngste to år, da mammaen deres ble alvorlig syk. Selv har jeg diagnosen ADD. Ungene var kjempeglade for at de kunne bo sammen hos meg.

– Den eldste datteren min hadde begynt i første klasse da hun flyttet inn hos meg, og det viste seg at hun ble veldig mobbet på skolen. Men siden jeg akkurat hadde blitt alene med alle ungene, så var det veldig vanskelig for meg. Jeg hørte litt av det hun sa, men hadde ikke overskudd til å ta tak i det. Hun grein i bilen, men jeg skjønte ikke hvor alvorlig det var og det var vanskelig for jeg hadde aldri alenetid med en og en. Det var alt for mye for meg.

– Så var det en natt jeg fant mye stein i jakkene hennes. Da gikk det opp for meg at dette var veldig alvorlig. De hadde forsøkt å stikke ut øynene hennes med pinner også, så hun fikk synsskade og måtte til legen. Den natten ropte jeg på Jesus, og så satte jeg meg ned og ba for henne. Senere på dagen skulle jeg på matutdeling i Grimstad, og da kom jeg til en menighet som spurte om jeg trengte hjelp til noe. Og da sa jeg at jeg trenger bare mat. Men så kom jeg plutselig til å tenke på at jeg hadde jo ropt på Jesus den natten, og nå stod jeg i en menighet som spurte om jeg ville ha hjelp. «Da må jeg ta imot hjelpen», tenkte jeg, og da gikk jeg tilbake og sa at jeg har faktisk ropt på Jesus og jeg trenger virkelig hjelp.

– De hadde et tilbud som het «Til stede», der alle menighetene i Grimstad samarbeider frivillig. De kom hjem til oss og hjalp oss, og for først gang ble det orden i hjemmet mitt. Det forandret hele situasjonen for meg, pluss at jeg ble tatt inn i Grimstad misjonskirke og ble tatt godt imot. Jeg ble så frelst at det var helt herlig. Jeg fikk et nytt liv med en gang. Alt dette skjedde på under et døgn. Det er stort! Datteren min har det også gått bra med. Hun byttet skole og alt ble bra. Hun går nå i en annen menighet, og er veldig aktiv der. Alle ungene mine kjenner Jesus personlig, så det er veldig bra.

Klarte ikke å slutte

Trond forteller at han har bedt selv og har blitt bedt for flere ganger for å prøve og slutte å røyke.

– Men så har jeg ikke opplevd at det har skjedd noe, sier han. – Den andre gangen jeg prøvde medisiner, så ble jeg veldig deprimert og gikk rett i kjelleren. Jeg prøvde også en dampmaskin som de har olje på. Jeg klarte å legge over, men jeg ble så irritert og alltid på dårlig humør, så ungene sa: «Du må bare begynne å røyke igjen. Du får ikke lov til å slutte.»

Jesus satte meg fri fra røyken

Fredag 24. november kom Trond på møte med Tom Roger i Filadelfia Grimstad sammen med mammaen til barna.

– Fordi jeg ønsker at hun skal bli frelst og frisk, sier han. – Denne kvelden var det en enorm flamme som gikk opp og ned på innsiden. Noe sånt har jeg aldri vært med på før. Det var Den Hellige Ånd som var på ferde. Det slo ned i meg og gikk opp og ned i kroppen på meg. Det var veldig sterkt! Tom Roger sa i talen at det går an å bli fri fra røyk også, så da var jeg helt sikker på at jeg skulle gå frem og bli bedt for. Så gikk jeg frem til forbønn lørdag kveld, og med en gang han la hånda på meg i Jesu navn, så merket jeg at noe jeg hadde inne i kroppen ble skjøvet ut. Jeg merket helt fysisk at det var noe som forlot meg.

Trond var på alle møtene med Tom Roger denne helgen, og han vitnet i søndagsmøtet om det han hadde opplevd.

-Jeg opplevde også at jeg hadde sett en person som forlot meg, forteller Trond. – Jeg så det ikke med mine fysiske øyne, men jeg så allikevel at det var noe som holdt meg fast. Det var fysisk. Han plaget meg. Da jeg skulle slutte å røyke, så plaget han meg både fysisk og i tankelivet. Det var akkurat som Tom Roger sa, at hvis han prøver seg igjen, så vis ham vekk. Jeg kunne våkne på natta og kjenne at jeg var helt fri. Røyksuget var helt borte.

Jeg røkte en 20 pakning om dagen, forteller Trond. – Nå glemmer jeg helt at jeg har røkt. Jeg vitna mye i starten til alle jeg traff. Det er et mirakel som har skjedd. Det er helt fantastisk!